Nimbus 305 Coupé

Årsmodell

2023

Längd

10,07M

Bredd

3,25M

Torrvikt

4100KG

Motor

Volvo Penta D3-220hk

Tankvolym

250L

Sovplatser

2+2+2

Färskvatten

150L

CE

C

Personer

8

Skrovdesign

Den största nyheten är båtens skrov, som har utvecklats och optimerats för hastigheter från 0 till 22 knop. Den är gjord för mindre motorer (Volvo Penta D3), Torqeedo helt elektrisk och byggd för att gå lika bekvämt oavsett hastighet. Den hydrodynamiska formen på skrovet gör att båten inte har någon planingströskel alls.

”På Nimbus är vi angelägna om att en båt ska gå bekvämt i de hastigheter den används i. Vi vet att Coupéägare är förtjusta i att cruisa i hastigheter från 4 till 20 knop, när båtar normalt producerar stora kölvatten förbränner mycket bränsle. För 305 Coupé har vi designat ett skrov som går bekvämt i hela hastighetsområdet. I praktiken har 305:an ingen riktig planingströskel och ger låg bränsleförbrukning i alla hastigheter. Hastigheten kan anpassas efter väderförhållanden, vilket ger bättre säkerhet, komfort och bästa möjliga åktur för att uppskatta din naturliga omgivning”, säger Mats Jacobsson, produktutvecklingschef på Nimbus.

Baserat på samma skandinaviska designfilosofi som hennes populära och prisbelönta systrar 405 och 365 Coupé, kommer 305 Coupé att markera ett nytt inträde i Nimbus populära Coupé-serie med konceptet ”sidewalk”.

”Sidewalk” är en asymmetrisk däckslayout där sidodäcket längs styrbords sida är extra brett och ger en säker och generös rörelsefrihet. Det blir bekvämt och njutbart att röra sig ombord från fören till aktern och lätt att ta sig av och på båten längs hela styrbords sida. Maximal användning görs av den inre volymen, vilket gör att sittbrunnen, salongen, nedre däck och kabinen kan vara större än vad som annars skulle vara fallet i en båt av denna storlek. En viktig egenskap hos Nimbus trottoardesignkoncept är den stora planskjutande skjutdörren till styrbord. Skjutdörren ger snabb åtkomst vid dockning vid sidan av och möjliggör manövrering av båten från stående position på sidodäck.

Rodret har maximerats för att ge största möjliga flexibilitet och kan utrustas med tillbehör efter individuella krav. Limmade fönster med en stor, böjd vindruta ger en fantastisk panoramautsikt. Salongen har stora plana ytor och är både lätt, luftig och mysig tack vare materialval och LED-belysning. Det stora glastaket och takluckor ger generöst ljusinsläpp. En dinettlösning ger gott om plats för fyra personer och görs enkelt om till en dubbelsäng. Matbordet fälls ned till ett cocktailbord med glashållare, vilket gör salongen till en praktisk plats för umgänge. Byxen är utrustad med keramisk gasuppvärmd glashäll med integrerad ventilation, Corian topp, 65 liters kyl och extra kyl/frysbox under soffa (tillval).

Finansiering

Vi hjälper dig med finansieringen
  • Båtfinansiering via Swedbank
  • Kontakta oss för aktuell ränta
Låg ränta

Nimbus 305 Coupé

Hitta mer information nedan

Vinterförvaring

Låt oss ta hand om din båt, tryggt och säkert
  • Upptagning vid kaj
  • Bottenmålning
  • Vaxning & Polering

Är du instresserad av Nimbus 305 Coupé?

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan till dig.