Bilder
Pris
4850000
Motor
Motorer 2 x Volvo Penta D12 – 2007, blev monterade 2008, med i dag ca 800 gångtimmar
Årsmodell
1990

Mer info

Storebro Royal Cruiser 470 Baltic – 1990, ombyggd till 515

Bygg nr 4010 – Båten ligger I varmhall på Malmöns Marina

Motorer 2 x Volvo Penta D12 – 2007, blev monterade 2008, med i dag ca 800 gångtimmar

Båten har under dom senaste åren genomgått en omfattande renovering, och är ursprungligen en Storebro 470 men är idag att likna en ny Storebro 515, och får i stort betraktas som en ny båt.

Dom senaste åren har åtskilliga pengar lagts ner på båten med ombyggnationer och förbättringar samt med mycket ny utrustning som är monterat på båten. För att båten skall komma att likna en ny 515 har det använts originaldelar och inredning som är levererat från fabriken i Storebro.

Skrovet akterut med badplattform blev under 2010/11 ombyggd med originaldelar, identisk med 515, samtidigt som flybridgen byggdes om med tak över akterdäck också det identiskt med 515.

Under åren 2017-18 blev båten påkostad extremt mycket, motorerna togs ut för renovering av motorrum, motorerna gicks också helt igenom med bland annat rengöring av oljekylare, turboarna skickades till service, sjövattenspumpar gicks igenom mm.

Nya bränsletankar tillverkades och monterades, och nya bordsgenomföringar monterades, samtliga slangar för vatten och diesel byttes ut, sjövattenfilter byttes, nya packboxar och cutlesslager monterades.

Nya durkar i motorrum monterades och lackerades, med ny isolering så motorrummet blev helt förnyat.

Nya toaletter med ny septiktank samt byte av genomföringar och slangar.

Elverket togs ur och har gåtts igenom med ny avgasdämpning och med vattenavskiljare har också monterats.

Fönsterventilerna mellan däck och fenderlist togs bort helt för att likna nya 515.

Entrépartiet blev helt ombyggt med ny originaldörr i syrafast stål samma som på 515 monterades, resterande fönster blev också utbytta till 515 original i syrafast stål.

Ny instrumentpanel, samma som i 515 monterades.

Teakdäcket blev renoverat, samtliga teakpluggar byttes ut, även en del teakribbor ersattes med nya, och däcket slipades.

Utvändig mahogny byttes ut till nya räcken på akterdäck samt nya dekaler på däckshuset, detta levererades nytt från Storebro fabriken.

Invändigt blev det mesta av inredningen utbytt mot helt ny 515 inredning från Storebro, samtliga textilier, madrasser till sängar mm blev också utbytt.

Ny navigation, plotter, radar, autopilot, instrumentpanel på fly, plexiglas på akterdäck, samt nya däcksluckor i rostfritt blev utbytt mot nytt, 2018.

På båten är det nerlagt oförsvarligt mycket pengar och arbetstid som ägaren är väl införstådd med att det begärda priset inte är i närheten av vad som är nedlagt, så en ny ägare får en fantastisk båt, som man kommer att upptäcka vid besiktning, som ser ut som ny 515 till ett mycket förmånligt pris

Del av utrustningen:

2 x Plotter

Radar med öppen antenn

Autopilot

Ankarspel i fören

TG system för jolle på badplattform

2 st kylskåp

Frys

Tvättmaskin

Diskmaskin

Tumlare

Ugn med micro

Radio / Stereo

Ebersprächer 5 kw

Ansvarig säljare

Kontakt